Ребрандиране на марката Амфора

дек. 3, 2021 | Новини

Промените са част от живота на всеки бранд. За утвърдените марки, които са се развивали с години, те са още по-важни. Да бъдем десетилетия наред по рафтовете в магазините и в домовете на клиентите е предизвикателство, което изисква постоянна адаптация спрямо търсенето на пазара и развитието на конкуренцията.

За Амфора ние избрахме да се впуснем смело във въртележката на промените, за да подобрим визията и имиджа на бранда и да заемем заслужено място в съзнанието на потребителите.

Ребрандиране на марката Амфора

Проведохме проучване за позиционирането на марка Амфора на пазара и възприятието на хората за нея. Резултатите от него сочеха, че Амфора е „излязла“ от полезрението на потребителите и често е асоциирана с нещо старо, евтино и подходящо единствено за по-възрастните.
Ето защо решихме да се заловим сериозно за работа и да докажем на по-младото поколение, че Амфора е бранд, който символизира отлично качество, достъпна цена, неповторим вкус, изчистен състав и спомена за едно време, запазил се през годините.
Подобрихме външния вид на бонбоните и техните опаковки, като запазихме иконичните символи, познати на няколко милиона потребители. Добавихме нови вкусове и продукти – суха паста и вафла (със същия неустоим вкус като бонбоните), които ясно показват, че брандът се развива и отговаря на съвременните тенденции. Подсилихме комуникацията на Амфора с потребителите чрез атрактивни маркетингови кампании в социалните мрежи, телевизионни и радио реклами, таргетиращи основно младото поколение, за да подобрим имиджа на марката и нейната разпознаваемост.

„Светът се променя, Амфора си остават същите“

Амфора е бранд, олицетворяващ симбиозата между сладката носталгия по миналото и светлото бъдеще, изпълнено с много динамика, ежедневни предизвикателства, позитивни емоции и вкусни преживявания. Щастливи сме, че можем да Ви предложим както познати, така и изцяло нови продукти със запомнящо се качество и неустоим вкус, които вече са и с осъвременена визия, съчетаваща в себе си модерното и традиционното.